Таралеж с кюфтенца
Съставки:
- за кюфтенцата
1 кг. свинска кайма
галета
1 глава лук
1 бр. яйце
сол
черен пипер
чубрица на вкус
брашно за овалване
олио за пържене
- за картофеното пюре:
1 кг картофи
100 гр. масло
прясно мляко
сол
-за декорация
маслини
Начин на приготвяне: Смесваме всички продукти за кюфтенцата и размесваме много добре. Оформяме малки кюфтенца с големината на орех. Овалваме ги в брашно и ги пържим в сгорещена мазнина. Оставяме ги да изстинат.
За картофеното пюре, обелваме, измиваме и нарязваме картофите на две. Варим в подсолена вода до готовност. Отцеждаме ги от водата и намачкваме до гладкост. Още до като са горещи добавяме маслото и разбъркваме добре. Оставяме сместа леко да се поохлади и добавяме прясно мляко, докато получим гъста смес от която ще можем да моделираме тялото на таралежа.
Когато тялото на таралежа се охлади забиваме кюфтенцата плътно едно до друго. За нос и очи използваме маслини. Отстрани съм декорирала с моркови. Вие може да украсите по ваш вкус.
Приятен апетит!
Коментари
Публикуване на коментар