Шоколадово суфле
Всички обичат суфле. И има защо... Хрупкави запечени ръбчета отвън и топящ се течен шоколад отвътре..💓😋 Ето и рецептата по която го правя аз.
200 гр. черен шоколад
200 гр. масло
125 гр. брашно
50 гр. какао
7 яйца
270 гр. захар
Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата и захарта на пяна. Начупваме шоколада и го разтапяме на водна баня заедно с маслото, като бъркаме постоянно. Прибавяме го към яйцата и разбъркваме. Смесваме брашното с какаото и го добавяме към яйцата и шоколада. Аз лично пресявам брашното с какаото. Разбъркваме хубаво сместа.
Намазваме алуминиеви формички с твърдо масло и ги поръсваме с какао по дъното и стените, след като изсипваме сместа.
Печем за 10 минути в предварително загрята на 220 градуса фурна. Много е важно да засечем времето за печене, защото ако печем повече, няма да получим ефекта на течния център.
След като сме изпекли, изваждаме от формата и гарнираме с топка сладолед и плодове.
п.с. От тази смес излизат 9-10 суфлета. Останалите може да приберете във фризер, да ги замразите и да изпечете когато ви се хапва нещо сладко или очаквате гости. Когато е замразено увеличете времето за печене с 2-3 мин.
Коментари
Публикуване на коментар