Сьомга на тиган с пролетна салата
Сьомгата е една от най-богатите на Омега-3 мастни киселини риби. Съдържа и малко Омега-6 мастни киселини. Сьомгата съдържа и много протеини, аминокиселини и полезни витамини, например А, В, D. Бедна е на наситени мазнини и калории, което я прави подходяща за хора с висок холестерол и сърдечни проблеми. Витамин D и калцият в състава й се грижат за здравината на костите и зъбите ни. Сьомгата е богата още на минералите селен, цинк, фосфор и желязо. Сьомгата има и детоксикиращо въздействие, като ни освобождава от натрупаните вредни вещества.
Рецептата която Ви споделям е много лесна за приготвяне:
Съставки:
филе от сьомга
масло
зехтин
сол,черен пипер
маруля
зелен лук
репички
олио
оцет
Начин на приготвяне:
Измиваме добре сьомгата и я подсушаваме с кухненска ролка. В тиган сгорещяваме равни количества масло и зехтин и запечатваме сьомгата от двете страни за около 7-8 минути. Преди да я извадим поръсваме със сол и черен пипер.
За салатата нарязваме всички зеленчуци и овкусяваме със сол, олио и оцет.
Да ви е сладко!
Коментари
Публикуване на коментар