Вкусна и лека бишкотена торта с малини и маскарпоне

Здравейте, рецептата която ви показвам днес е за една изключително вкусна, лесна и страхотно изглеждаща торта.
За още рецепти харесайте страницата ми във фейсбук: https://www.facebook.com/vkusnoilesnostanya/

Необходимите съставки са:


200 гр. бишкоти


За крема:

500 г. маскарпоне
400 г. заквасена сметана
100 мл. течна сметана
4-5 с.л. пудра захар
2 ванилии
1 желатин

За глазурата:
50 мл. течна сметана
100 гр. бял шоколад
1 ч.л. масло
1 ч.л. есенция ром
400 гр. малини

За украса аз използвах ягоди, но вие може да я украсите по ваш вкус.





Начин на приготвяне:
В купа обърках маскарпонето и пудрата захар, добавих заквасената сметана и ванилията. Към получения крем прибавих и предварително разбитата течна сметана. Накрая прибавих разтворения на водна баня желатин и смесих добре.Подредих бишкоти, потопени в прясно мляко плътно по стените на ринг с диаметър 23см, поставен в тортена чиния и на дъното на формата като основа. Половината количество крем смесих със 150г намачкани на пюре малини и изсипах във формата. Разпръснах върху него още 150г цели малини и малки парченца бишкоти от остатъците. Досипах останалия крем.Покрих тортата добре с фолио и оставих в хладилника до стягане на крема (най-добре за една нощ).
За приготвяне на глазурата в малък съд затоплете 50мл сметана без да кипва и прибавете начупения бял шоколад и маслото. Разбъркайте до хомогенност и прибавете есенцията. Оставете леко да се охлади и с получения ганаш залейте повърхността на тортата. Приберете отново в хладилника за 2-3 часа да стегне ганаша и украсете с останалите плодове.

Коментари

Публикуване на коментар

Популярни публикации