Брускети с прошуто и крема сирене
Ето една идея какво да правите с останалите яйца от Великден.
Съставки:
1 бр. багета
сол
мащерка
магданоз
зехтин
2 яйца
1 пакет крема сирене
1 ч.л. горчица
прошуто
1 червена чушка
1 с.л. сусам
1 с.л. соев сос
За още рецепти харесайте страницата ми във фейсбук: https://www.facebook.com/vkusnoilesnostanya/
Начин на приготвяне:
Нарязваме багетата по диагонал и подправяме със сол, мащерка, магданоз и зехтин. Слагаме нарязаната багета върху хартия за печене и запичаме в предварително загрята фурна на 180 градуса. През това време си приготвяме крема за намазване, като сваряваме яйца и отделяме жълтъците, които прибавqме към крема сиренето и горчицата. Разбъркваме до еднородна смес и намазваме вече изпечените брускети. Върху тях поставяме прошутото навито на розичка. Приготвяме сос с който да залеем брускетата, като загряваме зехтин, запържваме в него нарязаната на ситно червена чушка, магданоза и сусама. След като са готови, добавяме соевия сос. С получения дресинг посипваме брускетите и с това сме готови. Приятен апетит!
п.с. Не забравяйте да си налеете чаша студено вино!
Коментари
Публикуване на коментар