Свински пържоли с ароматен гъбен сос и гарнитура ориз и салата

Ще си оближете пръстите от тези пържоли, толкова са вкусни и сочни ... Ммм... направо се разтапят в устата 😍

За още рецепти харесайте страницата ми във фейсбук: https://www.facebook.com/vkusnoilesnostanya/
За пържолите:

6 свински вратни пържоли
3-4 глави лук
сол, черен пипер,
2 с.л.олио
1 ч.ч червено вино(може и бяло, просто с такова разполагах вкъщи)


В йена редим ред пържоли, овкусяваме със сол , черен пипер, отгоре кръгчета лук и редим на пластове! Завършваме с лук. Слагаме олиото и накрая заливаме с виното.

Слагаме капака и печем на 180 градуса до готовност.
За гъбения сос:

10-15 гъби нарязани на шайби
1 глава лук
масло
1 малка кутийка течна готварска сметана
сол, черен пипер,мащерка

Запържваме лука в маслото , добавяме гъбите, задушаваме ги и добавяме подправките и сметаната. Заливаме пържолите с готовия сос.


Гарнитура ориз:


1 ч.ч ориз басмати
1 топка фиде
1 глава лук
1 настърган морков
черен пипер и сол

Запържваме фидето до златисто и добавяме измития и отцеден ориз, като запържаваме и него. Добавяме 2 ч.ч вода и настройваме котлона на най-висока степен ,слагаме капака на тенджерата. След като заври намаляме степента на котлона на най-ниска и засичаме 15 мин. Сваляме от котлона, покриваме с кърпа или домакинска хартия и слагаме капака. Оставяме да почине 15 мин.


Нарязания лук запържваме в равни количества масло и олио. Добавяме морковите , след това леко задушаваме с 2-3 суп.л вода , когато изври добавяме подправките. Запържените лук и морков добавяме към ориза,разбъркаваме и ако е необходимо добавяме сол и черен пипер.

За салатата:


Микс зелени салати
Чери домати
Авокадо
Овкусяваме със зехтин и балсамико

Приятен апетит! 🍷❤

Коментари

Популярни публикации