Рибена супа със сьомга и миди

От няколко дни много ми се яде рибена чорба, но до сега не бях правила и така и не намирах подходящата рецепта 😔, докато вчера не срещнах познат на годеника ми, който е готвач и ми даде рецептата за най-вкусната рибена чорба...🐟

За още рецепти харесайте страницата ми във фейсбук: https://www.facebook.com/vkusnoilesnostanya/

Съставки:

Около 500 гр. трупче от сьомга
Около 200 гр. миди
2 моркова
Девесил
2 глави лук
Магданоз
Целина
Сух рибен бульон
2 картофа
Зехтин
4-5 зърна бахар
4-5 зърна черен пипер
Къри
Млян черен пипер
Сол

Начин на приготвяне: Почистваме рибата, нарязваме я на средно големи парчета и я слагаме в тенджера, заедно с един обелен морков, нарязан на едро, почистена и необелена глава лук, нарязана на 4, дръжките на девесила, черният пипер на зърна и бахара, добавяме вода и варим на бавен огън до омекване на моркова. След като е готов бульона го прецеждаме и обезкостяваме рибата. В тенджера загряме зехтин и добавяме към него нарязаните на ситно лук, морков, дръжки от магданоза и целината и задушаваме до омекване. Добавяме бульона и обезкостената риба, след като заври добавяме сухият рибен бульон и листата от девесил нарязани на ситно. Оставяме да поври 5-10 мин. и добаваме картофите нарязани на кубчета и мидите. Варим до готовност на картофите. Подправяме със сол, къри и млян черен пипер.
Приятен апетит! 👩‍🍳











Коментари

Популярни публикации