Маймунски хляб
Не знам защо се нарича маймунски хляб, но знам че е адски вкусен...
Рецептата съм взела от фейсбук групата "Домашни гозби"
За още рецепти харесайте страницата ми във фейсбук: https://www.facebook.com/vkusnoilesnostanya/
500гр.брашно
250 мл.топла вода
1 пакетче суха мая
2 с.л олио
1 ч.л захар
1 ч.л и половина сол
Масло за потапяне на топчетата
Подправки по ваш вкус за овалване на топчетата
Начин на приготвяне: Пресяваме брашното и добавяме към него останалите продукти. Месим до меко и гладко тесто, покриваме с кърпа и оставяме да втаса докато увеличи обема си два пъти.След това разделяме тестото на топки и всяко топче потапяме първо в разтопено масло и след това овалваме в подправка по Ваш избор. Подправките които аз използвах са червен пипер, чубрица, микс семена, самардала и мащерка.
Подреждате всяко топче в съда в който ще ги печете. (Аз използвах йена, може в тава или форма за кекс.) Оставяме да втаса още 30 мин.
Печем на 180 градуса около 35-40 мин до зачервяване.
Подреждате всяко топче в съда в който ще ги печете. (Аз използвах йена, може в тава или форма за кекс.) Оставяме да втаса още 30 мин.
Печем на 180 градуса около 35-40 мин до зачервяване.
Коментари
Публикуване на коментар