Украински борш
Ето нещо по-нестандартно, което аз никога не съм опитвала, но често приготвям у дома - любимата супа на годеника ми.
500 гр. месо(аз използвам свинско месо за готвене)
1 малка зелка
1 средно голям картоф
1 морков
1 глава цвекло
1 голяма глава лук
5-6 с.л. олио
сол и черен пипер на вкус
заквасена сметана за сервиране
Начин на приготвяне:
Нарязваме зелето на ивички, а месото на средни кубчета. В дълбока тенджера наливаме вода и добавяме месото и зелето. Оставяме да ври до омекване на зелето. Добавяме картофа нарязан на кубчета, солта и черния пипер. Варим до готовност на месото и картофа.
В тиган загряваме олиото и запържваме цвеклото за около 10 минути. Разбъркваме добре и добавяме морковът и лукът. Всичко се задушава още 5-7 минути.
Горещата смес изсипваме при зелето и месото и оставяме да поврят заедно около 10 минути. Ако има нужда добавяме сол и пипер.
Супата се сервира топла с лъжица заквасена сметана.
Приятен апетит!
Коментари
Публикуване на коментар