Пилешка супа
Сигурна съм, че всяка домакиня си има рецепта за пилешка супа. Ето и начина, по който я правя аз.
Съставки:
пилешко месо (аз ползвах домашно,от буркан, но вие може да използвате бутчета, бяло месо или такова каквото ви е най-вкусно)
1 глава лук
1 топка фиде
сол
черен пипер
чубрица
подправка "Маги 10 зеленчука"
1 жълтък
3-4 с.л. кисело мляко
Начин на приготвяне: Измиваме, почистваме месото и го слагаме в подсолена вода да се вари. След като е сварено го обезкостяваме и нарязваме или накъсваме. Бульона от варенето на месото прецеждаме. В тенджера със загрята мазнина добавяме нарязаният на ситно лук и запържваме. Към него прибавяме месото и нарязаните на кубчета картофи. Запържваме за кратко и тях. Наливаме вода и оставяме да се вари на умерен огън. Когато картофите са готови, овкусяваме със сол, черен пипер и "Маги 10 зеленчука". Добавяме фидето и оставяме да се свари. През това време си приготвяме застройката.
Жълтъка разбиваме с киселото мляко и постепенно с черпак добавяме от горещата супа, като бъркаме непрекъснато. Температурата на застройката трябва да се изравни с тази на супата. Когато сме готови сваляме супата от котлона, постепенно добавяме застройката и разбъркваме. Поръсваме с чубрица и с това нашата супа е готова.
Приятен апетит!
Коментари
Публикуване на коментар