Шаурма
Ето още една моя любима храна. Когато ходим в Украйна това е едно от нещата които задължително ям, по няколко пъти 😃. Прилича на познатият ни дюнер, но е много по-вкусно.Ето и как да си го приготвите у дома:
Съставки за 2 бр. шаурма:
500 гр. пилешки гърди
1-2 с.л. олио
2 картофа
2 кисели краставички
корейски морков(рецептата я има в блога ми)
настърган кашкавал
1 глава червен лук
сол
пушен червен пипер
черен пипер
- за соса:
1/2 кофичка кисело мляко
100 гр. майонеза
3 скилидки чесън
1 ч.л. олио
сол
Начин на приготвяне: Започваме с пилешкото, като го измиваме и почистваме добре. Нарязваме го на средни кубчета и пържим до златисто в 1-2 с.л. олио. Овкусяваме с пушения червен пипер, сол и черен пипер. След като месото е изпържено го накъсваме с помощта на дървена шпатула. Картофите нарязваме на пръчици, осоляваме и пържим.
За соса смесваме майонезата и киселото мляко, разбъркваме хубаво, добавяме пресования чесън, сол и олиото и отново разбъркваме.
Започваме със сглобяване на шаурмата. Върху лаваша слагаме от настъргания кашкавал, следва накъсаното пилешко, чеснов сос, пържени картофи, корейски морков, лук, кисела краставичка нарязана на пръчици и отново настърган кашкавал. Започваме със завиването на лаваша, като първо свиваме долната част навътре, след това лявата и дясната част една към друга и накрая горната част подпъхваме хубаво навътре. Запичаме в преса за сандвичи или на сгорешен тиган от двете страни.
Приятен апетит!
Коментари
Публикуване на коментар