Талиатели с гъбен сос
Когато баба ти изпрати домашни талиатели, които тя е приготвила, няма как веднага да не ги превърнеш в едно чудесно ястие.
300 гр. талиатели
200 гр. гъби
2 с.л. олио
20 гр. масло
200 мл. готварска сметана
1 гл. лук
2 скилидки чесън
пармезан
риган
черен пипер
сол
Начин на приготвяне: Слагаме талиателите да се варят в подсолена вода. Докато те се варят нарязваме на ситно лука и чесъна и ги запържваме. Добавяме към тях нарязаните гъби и маслото. След като гъбите са запържени, добавяме сметаната и варим соса до сгъстяване. Добавяме пармезан вече сварените талиатели. Разбъркваме за около 2 минути. Сервираме талиателите поръсени с пармезан.
Приятен апетит!
Коментари
Публикуване на коментар