Руски пирожки с два вида плънка

Годеникът ми днес поиска да го върна в детските му години в Украйна и аз какво да го правя, не мога да му откажа, за това му приготвих тези пирожки. В началото бях малко скептична... пирожки с картоооф 😕, но след като ги опитах останах без думи. Уникални сааа!! Няма да сгрешите, ако ги направите.

За още рецепти харесайте страницата ми във фейсбук: https://www.facebook.com/vkusnoilesnostanya/



Съставки:
- за тестото:
500 мл. прясно мляко
2 с.л. суха мая
4 ч.л. захар
2 ч.л сол
Около 1 кг. брашно
Половин ч.ч олио
За намазване 2 жълтъка и 2 с.л. прясно мляко, масло

- за плънката с кайма:
500 гр. свинска кайма
2 глави лук
3-4 скилидки чесън
Сол,черен пипер

- за картофената плънка
5 средни картофа
2-3 стръка пресен лук
3 скилидки чесън
Масло,сол,черен пипер

Начин на приготвяне: В прясното мляко, което трябва да е леко затоплено добавяме маята, захарта и солта. Разбъркваме до разтваряне на маята и започваме постепенно да добавяме пресятото брашно. Когато сместа се сгъсти добавяме постепенно олиото, като аз не използвах цялото и брашно. Замесваме меко и нелепнещо тесто, което оставяме да втаса, докато удвои обема си, след което премесваме и оставяме да втаса повторно.



През това време си правим плънките, като за първата запържваме в олио лука, чесъна, които са нарязани на ситно и добавяме каймата. Пържим до раздробяването на каймата на трохи. Овкусяваме със сол и черен пипер. 


За втората плънка сваряме картофите, след което ги мачкаме и добавяме към тях запържените в масло лук и чесън и овкусяваме със сол и черен пипер.


От вече втасалото повторно тесто правим средни топчета, които разточваме на ръка и добавяме вътре плънката, на снимката съм показала как съм залепила пирожките
















Нареждане в тава върху кухненска хартия, и ги покриваме с кърпа за 10 мин, след което ги намазваме с разбитите жълтъци и мляко. Печем на 200 градуса за около 30-40 мин. След като ги извадим намазваме с масло и покриваме с кърпа.

Приятен апетит!



Коментари

Публикуване на коментар

Популярни публикации