Телешки бургер

Сигурна съм, че няма човек, който да не обича бургери. Ее и аз не правя изключение... Не просто ги обичам, обожааавам ги. Сочно телешко кюфте, разтопен чедър, хрупкави краставички и гарнитура картофкии.. мммм само докато го пиша и огладнях. 😋🍔 

За още рецепти харесайте страницата ми във фейсбук: https://www.facebook.com/vkusnoilesnostanya/

Съставки:
- за кюфтетата
500 гр. телешка кайма
1 яйце
1 малка глава лук
1 ч.л. горчица
2 с.л. сос Уорчестър (той придава уникалния вкус на кюфтето)
сол, пушен червен пипер и черен пипер на вкус

- за бургера
4 бр. питки
4 бр. слайс чедър
1 домат, нарязан на шайби
листа маруля или айсберг
бекон на слайсове
1 бр. червен лук, нарязан на колелца
6-7 бр. кисели краставички, нарязани на слайсове

- за соса
5 с.л. майонеза
3 с.л. кетчуп
1 с.л. чили сос

Начин на приготвяне:

Омесваме каймата, заедно с изброените по-горе съставки. Оформяме 4 бр. еднакви по големина кюфтета и ги печем на предварително загрята скара, оребрен тиган или барбекю.(моите са изпечени на дървени въглища и вкусът е неописуем) Минутка преди свалянето им от скарата слагаме слайсовете чедър върху тях, за да се разтопят. След това запичаме и бекона до хрупкавост. Питките се разрязват и също се запичат. 


Сглобяваме бургера като първо намазваме долната част на хлебчето със соса, който сме приготвили. Следват листа зелена салата, 1 бр. шайба домат, кюфтето със слайсчето Чедър, колелца червен лук , резените хрупкав бекон и киселите краставички. Посипваме с кетуп и затваряме сандвича с горната половина на хлебчето, която също сме намазали със соса.


Следващото което  следва да направим е да си отворим една студена бира и да се наслаждаваме на това произведение.

Коментари

Популярни публикации