Шоколадови трюфели
Много шоколадови и топящи се в устата...
400 гр. маскарпоне
2 черни шоколада
4 с.л. течна сметана
4 с.л. пудра захар
какао и вафлени кори за овалване
Начин на приготвяне: Разтапяме шоколадите на водна баня и ги добавяме към маскарпонето (ето и рецепта как да си направите маскарпоне в домашни условия - https://vkusnoilesnostanya.blogspot.com/2020/05/maskarpone.html). Разбъркваме добре и добавяме сметаната и пудрата захар. Смесваме добре всички продукти. Трябва да се получи кремообразна структура. Прибираме за 30 мин. в хладилник. След като сместа е стегнала започваме да оформяме трюфелите на малки топчета и да ги овалваме в какао или вафлени корички. Аз не намерих вафлени корички и за това купих от най-обикновените вафли и ги начупих на ситно.
Препоръчвам ви да оформяте топчетата с ръкавици. След като трюфелите са готови прибираме отново в хладилник за 30 мин..
Да ви е сладко!
Коментари
Публикуване на коментар