Трицветна панакота
Много вкусен и ефектен десерт. Опитайте!
- за панакота с шоколад
200 мл. течна сметана
3 с.л. захар
50 гр. черен шоколад
3 гр. желатин
- за панакота с ванилия
200 мл. течна сметана
3 с.л. и половина захар
3 гр. желатин
2 ванилии
- за панакота с кафе
200 мл. сметана
2 ч.л. разтворимо кафе
3 с.л. захар
3 гр.
Начин на приготвяне:
Започваме с шоколадовата панакота, като разтваряме желатина и междувременно затопляме сметаната със захарта. Натрошаваме шоколада и бъркаме докато се разтопи напълно и захарта се е стопила. Прибавяме желатина. Сипваме в чашки и оставяме в хладилника за около 2 часа.
За ваниловата панакота процедираме по същия начин като в топлата сметана и захарта слагаме ванилията. Изсипваме много внимателно върху шоколадовата смес. Прибираме в хладилника за още 2 часа.
Панакотата с кафе се прави по същия начин като в топлата сметана и захарта разтваряме кафето. Изсипваме върху ваниловата смес. Оставяме в хладилника да стегне.
Да ви е сладко!
Коментари
Публикуване на коментар