Пиле с грах и картофи
Любимата ми манджичка...
Съставки:
3 картофа
1 консерва грах
1 бурканче домати
1 глава лук
сол
черен пипер
червен пипер
чубрица
Начин на приготвяне: Нарязваме лука на ситно и го запържваме в тенджера със сгорещено олио. След като лука е готов добавяме предварително свареното за около 10 мин. месо. Варя го, за да може да излезе кръвта. Запържваме ги за кратко и добавяме нарязаните на едро картофи и граха. Разбъркваме всичко и добавяме доматите. Оставяме да поври за около 5-6 мин. с доматите и наливаме вода. Подправяме със сол, черен пипер, чубрица и червен пипер. Оставяме да ври до готовност на картофите и месото. Ако манджата ни се вижда рядка и искаме да сгъстим, разтваряме 2 с.л. брашно с малко вода, да се образува каша и добавяме към манджата, като разбъркваме. Щом получим желаната гъстота сваляме от котлона.
Приятен апетит!
Коментари
Публикуване на коментар