Лахмаджун
Съставки:
- за тестото
3 чаши брашно (от 200 мл.)
1 ч.л. суха мая
1 ч.л. захар
около 250 мл. вода
- за плънката
500 гр. телешка кайма
2-3 чорбаджийски чушки
2 домата
1 водна чаша вода
4-5 с.л. олио
1 с.л. доматено пюре
магданоз
червен пипер
черен пипер
червен пипер люспи
сол
Начин на приготвяне:
Започваме с плънката, като добавяме в каймата нарязаните на ситно чушки и магданоз, настърганите домати, доматеното пюре, олиото и водата и разбъркваме добре. Овкусяваме с подправките и оставяме настрани.
Продължаваме с тестото, като от изброените продукти замесваме меко нелепнещо тесто, покриваме го и го оставяме за 20-25 минути да втаса. След като е готово го делим на малки топчета с големината на мандарина. Поръсваме плота с брашно и всяко топче се разточва възможно най-тънко, като внимаваме да не се скъсат. Слагаме разточеното топче върху хартия за печене и отгоре намазваме с тънък слой от плънката. Печем в предварително загрята на 200-220 градуса фурна. След като ги извадим покриваме с кърпа.
Приятен апетит!
Коментари
Публикуване на коментар