Панирани пилешки жулиени

Съставки:
1 кг. пилешки гърди
олио за пържене

- за маринатата
6 ч.л. брашно
1/2 ч.л. бакпулвер
2 ч.л. царевично нишесте
1 ч.л. червен пипер
1 ч.л. чесън на прах
1 ч.л. лук на прах
1/2 ч.л. лют пипер на люспи
1 ч.л. сух копър
1 ч.л. мащерка
1 ч.л. сол
1 ч.л. черен пипер

- за овалване
6 ч.л. брашно
1 ч.л. бакпулвер
3 ч.л. царевично нишесте
1 ч.л. къри
1 ч.л. чесън на прах
1 ч.л. червен пипер
сол
1/2 ч.л. лют пипер на люспи
1 ч.л. мащерка
1 ч.л. сух копър
2 с.л. сусам

За още рецепти харесайте страницата ми във фейсбук: https://www.facebook.com/vkusnoilesnostanya/

Начин на приготвяне: В голяма купа слагаме всички продукти за маринатата. Разбъркаме добре, за да се смесят всички съставки. Налейте малко вода и разбъркваме с тел, за да няма бучки. Сместа трябва да стане с консистенцията на смес за палачинки.
Измиваме и нарязваме месото на ленти. Слагаме лентите в маринатата,разбъркваме и завиваме със стреч фолио. Оставяме в хладилник за няколко часа.
В друга купа слагаме всички продукти за овалването и добре ги разбъркваме. Изваждаме пилешкото от маринатата и овалваме всяко парченце в сместа. Пържим в нагорещено олио до готовност. Изваждаме в чиния с кухненска хартия и оставяме за кратко да поеме мазнината.
Поднасяме с чеснов сос.

Приятен апетит!

Коментари

Популярни публикации