Адана кебап
500 гр. телешка или агнешка кайма
1 сладка чушка
1 люта чушка
2 средни по големина глави лук
1 връзка магданоз
1 чаена лъжичка млян кимион
1/2 чаена лъжичка прясно смлян черен пипер
4-5 скилидки чесън
50 гр. краве масло
сол
Начин на приготвяне: Нарязваме на много ситно лукът, чесънът, сладката и лютата чушка. Магданозът също се накълцва на възможно по-ситно. Към каймата се добавят ситно нарязаните зеленчуци, магданоза, черния пипер, кимиона, мекото краве масло и солта.
Омесваме каймата за около 10 минути, покриваме със стреч фолио и прибираме в хладилник за 2 часа.
След като е престояла на студено, оформяме каймата на малки кюфтенца и нанизваме на шишовете.Притискаме ги хубаво едно до друго и леко сплескваме. Не трябва да са много дебели, за да могат да се изпекат добре. Печем на скара или на дървени въглища от двете страни.
Приятен апетит!
Коментари
Публикуване на коментар