Адана кебап

Съставки:
500 гр. телешка или агнешка кайма
1 сладка чушка
1 люта чушка 
2 средни по големина глави лук
1 връзка магданоз
1 чаена лъжичка млян кимион
1/2 чаена лъжичка прясно смлян черен пипер
4-5 скилидки чесън
50 гр. краве масло
сол 

За още рецепти харесайте страницата ми във фейсбук: https://www.facebook.com/vkusnoilesnostanya/

Начин на приготвяне: Нарязваме на много ситно лукът, чесънът, сладката и лютата чушка. Магданозът също се накълцва на възможно по-ситно. Към каймата се добавят ситно нарязаните зеленчуци, магданоза, черния пипер, кимиона, мекото краве масло и солта.
Омесваме каймата за около 10 минути, покриваме със стреч фолио и прибираме в хладилник за 2 часа.
След като е престояла на студено, оформяме каймата на малки кюфтенца и нанизваме на шишовете.Притискаме ги хубаво едно до друго и леко сплескваме. Не трябва да са много дебели, за да могат да се изпекат добре. Печем на скара или на дървени въглища от двете страни.
Приятен апетит!

Коментари

Популярни публикации