Кюфтета от червена леща
Лесни за приготвяне, диетични, вкусни и подходящи за всички вкусове.
1 водна чаша червена леща
1 водна чаша булгур
1 глава лук
2 с.л. доматено пюре
5-6 стръка пресен лук
1 връзка магданоз
сол
черен пипер
червен пипер
лют червен пипер на люспи
Начин приготвяне: Измиваме много добре лещата и я слагаме да се вари с 3 водни чаши вода. След като лещата е сварена и омекне, сваляме от котлона, добавяме булгура и затваряме с капак. Оставяме така 30 мин.. Булгурът ще набъбне и ще абсорбира излишната течност. През това време си настъргваме на ситно ренде главата лук и го запържваме с сгорещено олио. Добавяме доматеното пюре и малко червен пипер. Разбъркваме и след около 3-4 мин. сваляме от котлона. Добавяме запръжката към лещата и булгура и разбъркваме. Ако сместа ви се вижда суха може да добавите съвсем малко вода. Към тази смес добавяме нарязаните на ситно лук и магданоз. Объркваме добре с ръка и овкусяваме с подправките.
Сервираме върху листа от маруля и лимон.
Приятен апетит!
Коментари
Публикуване на коментар