Миди с вино и чесън
И замириса на морее ....
1,5 кг. миди
1 глава чесън
500 мл. вино
1 връзка девесил
1 връзка магданоз
около 150 гр. масло
сол
черен пипер
1 лимон
За още рецепти харесайте страницата ми във фейсбук: https://www.facebook.com/vkusnoilesnostanya/
Начин на приготвяне: Измиваме и почистваме добре мидите от водораслите. Оставяме ги в студена вода. Нарязваме на ситно чесъна, девесила и магданоза. Разтапяме маслото в дълбока тенджера и запържваме за кратко чесъна, девесила и магданоза. Изсипваме мидите и виното, затваряме капака и оставяме за около 8-9 минути. Отваряме,разбъркваме, посоляваме и овкусяваме с черен пипер. Варим до отварянето на всички миди. Преди да свалим от котлона изцеждаме лимона и разбъркваме. Наливаме чаша студено и се наслаждаваме на приятния вкус!
Коментари
Публикуване на коментар