Канелони със спанак и сирена
Време е и за нещо безмесно, за това днес съм приготвила тези канелони. Всички останаха възхитени, дори и заклетите месоядци.
Опитайте и вие!
1 кутия канелони (250гр)
500 гр. спанак
50 гр. масло
200 гр. настъргана моцарела + 200 гр. за поръсване
150 гр. пушена скаморца
250 гр. бяло саламурено сирене
сол
- за бешамела
700 мл. прясно мляко
3 с.л. брашно
50 гр. масло
сол
черен пипер
Начин на приготвяне:
Измиваме и почистваме спанака от дръжките, след което го нарязваме. Загряваме маслото в дълбок тиган и добавяме спанака. Задушаваме го за 2-3 мин. и посоляваме.
В купа настъргваме скаморцата, сиренето, добавяме настърганата моцарела и задушения спанак. Объркваме хубаво.
Продължаваме с бешамела. Запържваме маслото и брашното, при непрекъснато бъркане на слаб огън и прибавяме по малко прясното мляко. Бъркаме интензивно, за да не се получат бучки. След като се сгъсти добавяме останалото мляко.
В дълбока тава или йенско слагаме 4-5 с.л. от бешамела и отгоре нареждаме канелоните, които сме напълнили със сместа от спанак и сирена. При мен се получиха два реда. След като сме наредили всички канелони, заливаме с останалия бешамел и поръсваме с настърганата моцарела. Покриваме с фолио и печем 40 мин. на 180 градуса. След 40-тата минути махаме фолиото и оставяме за 5 мин. моцарелата да се запече.
Приятен апетит!
Коментари
Публикуване на коментар