Такос с пилешко (с филийки хляб)
Съставки:
1 яйце
- за пълнежа
1 сварено и обезкостено пилешко бутче
1/2 глава лук
1 сладка зелена чушка
1/2 люта чушка
1 домат
черен пипер
сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме на ситно лука и го слагаме в малко загрята мазнина. Изчистваме чушките от семките и нарязани на ситно ги прибавяме към лука. Пържим до леко омекване. Добавяме нарязаното на ситно месо и разбъркаме. След 1-2 минути слагаме един обелен и нарязан на ситно домат. Овкусяваме с черен пипер,сол и разбъркваме. След минута махаме от котлона.
Филиите разточваме на тънко и изрязваме с кръгла купичка. Намазваме ги от горната страна с разбито яйце. Поставяме ги от обратната страна на форма за мъфини, във формата на лодка. Печем в загрята на 200 градуса фурна до приятен загар, около 10-15 минути. Пълним с 1-2 с.л. от пълнежа и по желание може да сложите сос, какъвто харесвате. Аз съм използвала чеснов сос и чили.
Приятен апетит!
Коментари
Публикуване на коментар