Пресни картофи с копър и чесън на фурна
Съставки:
1 кг. пресни дребни картофи
1 връзка копър
50 гр. масло
100 мл. вода
сол
черен пипер
Начин на приготвяне: Измиваме и почистваме добре картофите, без да ги белим. Прехвърляме в тава, като се стараем да се съберат на един ред. Овкусяваме със сол и черен пипер, добавяме маслото нарязано на малки кубчета, водата и покриваме с алуминиево фолио. Печем 30 минути на предварително загрята на 190 градуса фурна, след което махаме фолиото, връщаме обратно във фурната и печем до готовност. С вилица проверяваме дали са готови.
След като вече са изпечени нарязваме на ситно копъра, поръсваме картофите и добавяме пресования чесън. Разбъркваме и сервираме, докато са топли.
Приятен апетит!
Коментари
Публикуване на коментар