Пица с блат от тиквички
4 бр. тиквички
3 яйца
150 гр. сирене
3 скилидки чесън
1 стрък пресен лук
½ връзка копър
½ ч. л. сол
100 г. брашно
3-4 с. л. зехтин
- за гарниране
1-2 домата
1 глава червен лук
100 гр. моцарела
100 гр. кашкавал
3–4 с.л. зехтин
пресен босилек
сух риган
Начин на приготвяне: Измиваме, обелваме и настъргваме тиквичките. Посоляваме ги и ги поставяме в гевгир за около 30 мин. да се отцедят хубаво, като през 10 мин. ги притискаме с лъжица, докато водата се изцеди напълно. Разбиваме яйцата с брашното и сол на вкус. Добавяме настърганите тиквички, нарязаните на ситно лук и копър, пресования чесън и настърганото сирене. Разбъркваме всичко много добре и изсипваме с тава, която е застлана с хартия за печене. Заглаждаме добре и поливаме със зехтина. Печем в предварително загрята на 220 градуса фурна за 20 минути. Върху изпечената основа настъргваме половината моцарела, нареждаме нарязаните на шайби домати и лук, няколко листа босилек, след което поръсваме със зехтин и риган и настъргваме кашкавала и останалата моцарела. Връщаме отново във фурната и печем до запичане на кашкавала и моцарелата.
Приятен апетит!
Коментари
Публикуване на коментар