Зелена салата със сьомга и портокалов дресинг
Съставки:
100 гр. пушена сьомга
1 домат
крем сирене Филаделфия
сурови тиквени семки
- за дресинга
сокът от 1 портокал
2 с.л. балсамико
3 с.л. зехтин
1 ч.л. мед
1 ч.л. горчица
сол
Начин на приготвяне:
Измиваме добре и подсушаваме микса от салати. Слагаме ги в купа и добавяме към него сьомгата, нарязания на кубчета домат и крем сиренето. Загряваме сух тиган и запичаме за 1-2 мин. тиквените семки, след което изчакваме за кратко да изстинат и ги добавяме към салатата. Смесваме всички съставки за дресинга и заливаме салатата.
Приятен апетит!
Коментари
Публикуване на коментар