Чийзкейк брауни с череши
Съставки:
120 гр. натурален шоколад
120 гр. масло
140 гр. кафява захар,
2 яйца
60 гр. брашно
20 гр. какао
щипка сол
1 есенция ром
40 гр. цели лешници
- за чийзкейк сместа:
125 гр. крема сирене
80 гр. заквасена сметана
50 гр. пудра захар
1 с.л. царевично нишесте
1 пакетче ванилена захар
1 яйце
-допълнително
200 гр. череши
3 с.л. захар
2 с.л. мед
1 есенция ром
Започваме с чийзкейк сместа, като всички продукти е желателно да са на стайна температура. С бъркалка разбиваме крем сиренето, сметаната, пудрата захар, ванилията и нишестето. Добавяме яйцето и разбъркваме до хомогенна смес.
За браунито - разтапяме шоколада и маслото на водна баня. Добавяме захарта, разбъркваме и оставяме да се охлади 2-3 мин. Прибавяме яйцата едно по едно , като след всяко разбиваме с бъркалка до пълното му усвояване. Смесваме брашното, какаото и солта. Пресяваме ги и ги добавяме към шоколадовата смес. Разбъркваме до хомогенност и добавяме есенцията ром. Във форма с падащо дъно слагаме хартия за печене. Изсипваме 2/3 от брауни сместа, следва цялата чийзкейк смес и върху нея с лъжица беразборно слагаме останалата шоколадова смес. С дървено шишче правим мраморна шарка (при мен шарката не се получи).
Черешите почистваме от костилките, посипваме със захарта и медта и загряваме на котлон до разтапянето на захарта и леко сгъстяване, изчакваме малко да изстине и добавяме есенцията ром.
Нареждаме черешите върху сместа и печем в предварително загрята на 170° фурна около 30 мин. (при проба с клечка, трябва да е влажна).
Да ви е сладко!
Коментари
Публикуване на коментар