Пилаф с пилешко

Съставки:
2 водни чаши ориз
3 водни чаши бульон от варенето на месото
масло
олио
около 500 гр. пилешко месо
лук
магданоз
целина
сол
черен пипер

За още рецепти харесайте страницата ми във фейсбук:https://www.facebook.com/vkusnoilesnostanya/

Начин на приготвяне:
Сваряваме месото с магданоза, целината и нарязания на едро лук в 3 водни чаши вода. Прецеждаме бульона и накъсваме месото. В тенджера загряваме равни количества масло и олио и запържваме ориза, докато стане прозрачен. Добавяме горещия бульон, сол, черен пипер и пилешкото месо, като го поставяме нак-отгоре. След като заври намаляме котлона на най-ниската степен, слагаме капака на тенджерата и варим до пълното поемане на водата от ориза. След като е готово махаме от котлона, покриваме с кухненска ролка, слагаме капака отгоре и оставяме да си почине 10-15 мин.
Взимаме купичка и слагаме от ориза, като леко притискаме. Обръщаме в чиния и нареждаме добавяме пилешко месо отгоре. 
Може да гарнирате с кисело мляко с чесън, става много вкусно!

Приятен апетит!

Коментари

Публикуване на коментар

Популярни публикации