Пилешко с гъбен сос и печен батат

Съставки:
пилешки гърди
сок от 1/2 лимон
2 с.л. соев сос
200-300 гр. гъби
масло
100 мл. бяло вино
4-5 триъгълничета топено сирене
черен пипер
индийско орехче
сол
1 батат
зехтин

За още рецепти харесайте страницата ми във фейсбук:https://www.facebook.com/vkusnoilesnostanya/

Начин на приготвяне:
Мариноваме гърдите със сока от лимон и соевия сос за около 1 час. Нарязваме гъбите и ги задушаваме с масло за около 5 минути. Добавяме виното и овкусяваме черен пипер, индийско орехче и сол на вкус. След като виното заври добавяме топеното сирене и бъркаме докато получим сос с еднаква консистенция. С получения сос заливаме пилешките гърди и печем в предварително загрята на 200 градуса фурна до готовност. 
Батата измиваме, обелваме и нарязваме. Слагаме го в тава върху хартия за печене, посоляваме, добавяме зехтин на тънка струйка и печем до зачервяване, отново на 200 градуса.
Приятен апетит!

Коментари

Популярни публикации