Сурова шоколадова торта
Съставки:
200 гр. орехи (сурови)
17 фурми
2 с.л. разтопено кокосово масло
- за крема
1 голямо авокадо
3 банана
6 с.л. какао
5 с.л. кокосово масло
5 с.л. какаово масло
6 фурми
2 с.л. мед
Начин на приготвяне:
Накисваме ореховите ядки за 4 часа. След като са готови ги отцеждаме и измиваме добре под течаща вода. Загряваме фурната на 50 градуса и ги изсушаваме. След като са готови ги поставяне в чопър и ги смиламе фино. Добавяме към тях фурмите и кокосовото масло. Смиламе всичко до получаване на плътна смес. От готовата смес отделяме 2-3 с.л. за декориране.
Във форма с падащо дъно с диаметър 20 см. разпределяме равномерно ореховата смес и поставяме в хладилник.
В блендер слагаме нарязаните банани, авокадото и фурмите. Смиламе за няколко минути и добавяме останалите съставки за крема. Отново смиламе, докато получим гладка и хомогенна смес.
Изсипваме крема върху ореховата смес, заравняваме и прибираме в хладилник за една нощ.
От отделена смес оформяме топчета, овалваме ги в какао и декорираме тортата.
Да ви е сладко!
Коментари
Публикуване на коментар