Плов със свинско

Съставки:
500 гр. свинско месо
2 водни чаши ориз
2 глави лук
3 глави чесън
3 моркова
600 мл. вода
сол
черен пипер
лют червен пипер на люспи
куркума
кимион
олио

За още рецепти харесайте страницата ми във фейсбук:https://www.facebook.com/vkusnoilesnostanya/

Начин на приготвяне: 
Сгорещяваме олио и добавяме нарязаното на средни кубчета месо. Пържим до златист цвят. Добавяме лукът, нарязан на полумесеци и запържваме. Следват морковите нарязани на жулиени. Запържваме до омекване на морковите. Заравняваме сместа в тенджерата и добавяме главите чесън, като те трябва да са цели и необелени. Наливаме водата и оставяме да ври на среден огън 40 минути. 
Докато водата ври измиваме хубаво ориза и след като са минали 40 минути го добавяме, заедно с подправките, като леко разбъркваме. Ако е необходимо добавяме още малко вода. Водата трябва да покрива ориза. След като водата заври намаляме котлона на най-ниска степен, затваряме с капак и оставяме така, докато оризът поеме всичката вода. Около 25-30 минути. След като е готово, сваляме от котлона, слагаме кухненска хартия върху тенджерата и похлупваме с капака. Оставяме така около 15 мин., за да си почине ориза. 

Приятен апетит!

Коментари

Популярни публикации