Пълнени тиквички с кайма
Съставки:
2 средни глави лук
2 скилидки чесън
2 моркова
500 гр. кайма
400 гр. кашкавал
черен пипер
сол
Начин на приготвяне:
Започваме, като измиваме хубаво тиквичките и ги разполовяваме. Издълбаваме вътрешността им с лъжица. Нареждаме в подходяща тавичка.
Започваме с приготвянето на плънката, като в тиган с малко мазнина запържваме каймата, а след това и лука. После добавяме чесъна, морковите и пълнежа от тиквичките. Когато плънката се сгъсти достатъчно, овкусяваме със сол и пипер.Тиквичките печем първоначално на силна фурна, докато заврят, а след това намаляваме за да къкрят, докато водата поизври и останат само на мазнина. Минути преди да се извадим поръсваме с кашкавал и запичаме.
Приятен апетит!
Коментари
Публикуване на коментар