Пилешки филета с манатарки и сметана
Съставки:
400 гр. манатарки
400 мл. течна готварска сметана
1 ч.л. горчица
50 мл. бяло вино
2 с.л. олио
масло
сол
черен пипер
мащерка
Начин на приготвяне:
В тиган със сгорещено олио пържим до златисто пилешките филета и ги овкусяваме със сол и черен пипер. След като са готови ги изваждане и оставяме настрани. В същия тиган добавяме масло и запържваме нарязаните гъби, овкусяваме ги със сол и машерка. Наливаме виното при гъбите и изчакваме 3-4 мин., след което добавяме сметаната и горчицата. Готвим до сгъстяване на сметаната. Когато сосът се сгъсти, добавяме пилешките филета и оставяме на тигана за около 5 мин. При сервиране може да поръсите с магданоз.
Приятен апетит!
Коментари
Публикуване на коментар