Торта "Чародейка"
Съставки:
4 яйца
2 п. ванилова захар
120 гр. захар
120 гр. брашно
40 мл. прясно мляко
40 мл. олио
- за крема
500 мл. прясно мляко
2 ванилии
120 гр. захар
120 гр. царевично нишесте
2 яйца
180 г. масло
1 банан
- за заливката
200 гр. черен шоколад
50 мл. прясно мляко
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата с щипка сол, докато се втечнят. Към тях добавяме захарта и ваниловата захар и разбивате сместа 12 мин. Разбиват се продължително, защото сместа трябва да стане като крем. След като сме приключили с разбиването добавяме пресятото брашно. Разбъркваме го внимателно с дървена шпатула, докато се получи еднородна пухкава смес .Смесваме в купичка олиото и прясното мляко и към тях добавяме 4-5 с.л. от сместа, за да се сгъсти като боза. Внимателно я изсипваме в единия край на купата при останалата смес. Разбъркваме всички продукти и ги изсипваме във форма с ринг 20/22 см. върху хартия за печене.Печем на 180 гр. в предварително загрята фурна за 30 мин. Проверяваме с клечка за зъби дали блата се е изпекъл.
В касерола с вилица разбиваме яйцата и добавяме захарта, ванилията, нишестето и студеното прясно мляко. Варим крема на ниска температура до сгъстяване с непрекъснато бъркане. Покриваме го със стреч фолио, за да не хване коричка, докато се охлади .В купа разбиваме мекото масло нарязано на парченца, докато стане на крем и към него лъжичка по лъжичка добавяме от охладеният гъст крем. Разрязваме вече охладеният блат на 2 равни кръгли части. Поставяме единият кръг върху поднос,намазваме го с половината крем, нареждаме нарязания на колелца банан, захлупваме с втория кръг и нанасяме останалия крем. Поставяме тортата за 30 мин. в хладилник.
През това време начупваме шоколада и го заливате с прясното мляко. Разтопяваме шоколада на водна баня и заливаме тортата.
Украсата е по желание!
Да ви е сладко!
Коментари
Публикуване на коментар